woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Zachtfruitbedrijf in Drenthe verdacht van arbeidsuitbuiting
Zachtfruitbedrijf in Drenthe verdacht van arbeidsuitbuiting

Zachtfruitbedrijf in Drenthe verdacht van arbeidsuitbuiting

  • Nederland
  • De Bijzondere Opsporingsdienst van de Inspectie SZW heeft vandaag een zachtfruitbedrijf in Drenthe doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek, onder leiding van het Functioneel Parket, naar arbeidsuitbuiting en valsheid in geschrifte.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Het vermoeden bestaat dat het zachtfruitbedrijf, waar onder andere aardbeien, frambozen en rode bessen worden geteeld, werknemers met de Portugese nationaliteit uitbuit. Bij het bedrijf werken circa 10 hoofdzakelijk vrouwelijke Portugese medewerkers. De verdenking is dat deze Portugese werknemers structureel worden onderbetaald en te lange werkdagen maken.

Daarnaast bestaat het vermoeden dat deze medewerkers onder slechte omstandigheden worden gehuisvest. Op bedrijf zou ook een onveilige werksituatie zijn, omdat bestrijdingsmiddelen rondslingerden en stroomdraden open en bloot lagen. Als mensen worden gedwongen om werk te doen onder zeer slechte omstandigheden en voorwaarden is mogelijk sprake van arbeidsuitbuiting.

De Inspectie SZW bestrijdt deze misstanden door ze te signaleren en op te sporen onder leiding van het Functioneel Parket. Bij de actie zijn verder betrokken de politie regio Drenthe, en de Koninklijke Marechaussee.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top