woensdag, januari 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Zalm, garnalen en haring van IKEA 100% duurzaam geproduceerd
Zalm, garnalen en haring van IKEA 100% duurzaam geproduceerd

Zalm, garnalen en haring van IKEA 100% duurzaam geproduceerd

  • Nederland
  • Goed nieuws voor liefhebbers van zalm, garnalen en haring: IKEA gaat uitsluitend duurzaam geproduceerde visproducten aanbieden.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/vis_gecertificeerd

Hiervoor hanteert het woonwarenhuis sinds deze maand de richtlijnen van het MSC* keurmerk voor in het wild gevangen vis en het ASC** keurmerk voor vis afkomstig uit kwekerijen. Dit geldt voor alle 373 winkels in 47 markten waar IKEA actief is. Door op een verantwoorde manier vis en visproducten in te kopen, wordt overbevissing tegengegaan.

IKEA vaart een nieuwe koers als het gaat om het aanbod van gezond, gevarieerd en duurzaam geproduceerd eten en drinken. Eerder dit jaar introduceerde het woonwarenhuis al een vegetarische variant op de beroemde Zweedse gehaktballetjes. De vegetarische balletjes GRÖNSAKSBULLAR zijn gemaakt van groenten en hebben een lagere impact op het milieu, zoals een lagere ecologische voetafdruk. Ook hebben alle IKEA Restaurants en Bistro’s sinds deze maand de frisdranken vervangen door fruitwater en komen er meer groenten op het menu. Dankzij de MSC en ASC certificering kan IKEA nu ook garanderen dat de visproducten duurzaam geproduceerd zijn.

Overbevissing tegengaan

In totaal serveert IKEA in 373 winkels in 47 markten, 23 verschillende soort vis en zeevruchten, waaronder zalm, garnalen en haring. Het woonwarenhuis is daarmee een van de grootste aanbieders van MSC- en ASC-gecertificeerde visproducten. “We zijn zeer trots op deze ontwikkeling,” vertelt Michael La Cour van IKEA Food Services. “Nu kunnen we onze klanten smakelijke en gezonde visproducten aanbieden, die op een duurzame manier geproduceerd zijn. De samenwerking met vissers, kwekerijen en andere leveranciers inspireert: samen kunnen we overbevissing tegengaan. We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere organisaties die net als wij op een verantwoorde manier om willen gaan met mens en dier.”

Het volledige assortiment visproducten in de Nederlandse restaurants en Swedish Food Markets komt inmiddels van MSC/ASC gecertificeerde bronnen. Alle visproducten in de SFM beschikken inmiddels over het MSC/ASC keurmerk. Voor de visproducten die we in onze restaurants serveren, inclusief de personeelsrestaurants, wordt het certificeringsproces op korte termijn afgerond.

* Marine Stewardship Council oftewel MSC is het keurmerk voor wild gevangen vis dat strikte richtlijnen hanteert voor visserijbedrijven. Het product moet voldoen aan een pakket eisen gericht op het lange termijn behoud van de visvoorraad en het terugdringen van mogelijk schadelijke gevolgen voor het milieu. Visproducten met MSC keurmerk moeten terug te leiden zijn tot de bron.

** Aquaculture Stewardship Council oftewel ASC is het keurmerk voor vis afkomstig uit kwekerijen. Het product moet voldoen aan een pakket eisen gericht op bijvoorbeeld het tegengaan van watervervuiling, behoud van de biodiversiteit, verantwoorde visvoeding en zorg voor arbeidsomstandigheden en lokale gemeenschappen. Ook visproducten met ASC keurmerk moeten terug te leiden zijn tot de bron.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top