zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Zangeres Josee Koning steunt met nieuwe single theater in favela Rio
Zangeres Josee Koning steunt met nieuwe single theater in favela Rio

Zangeres Josee Koning steunt met nieuwe single theater in favela Rio

  • Anderen
  • Deze week komt de single É Luxo Só (Pure Luxe) uit van zangeres Josee Koning. Met daarbij een clip van danseres Renata Araújo uit Rio de Janeiro. Toen Josee haar zag dansen op É Luxo Só was ze zó onder de indruk van de Braziliaanse, dat ze besloot een clip aan de single te koppelen. É Luxo Só is vanaf vandaag verkrijgbaar op iTunes (https://itunes.apple.com/nl/album/e-luxo-so-single/id892554057) en CD Baby (http://www.cdbaby.com/cd/joseekoning) voor Euro 0,99. De helft van de opbrengst gaat naar Teatro Favela Força, een project van de Nederlandse hulporganisatie IBISS in een van de favela's van Rio de Janeiro. Een promo van de clip is nu te zien op YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=UvC8CfNSgeY&list=UUUg9g-KpplNlp-kMJxI9vNQ).
  • 3b588193-578c-49e0-888e-e36bcf47db96
  • Josee Koning
  • www.joseekoning.com
  • josee@joseekoning.com
  • http://www.ibiss.info Neem voor aanvullende informatie contact op met: - Jaap Sluis 06 537 321 63 | sluis@decoalitie.nl - Josee Koning 06 51 386 335 | josee@joseekoning.com Zie ook: - www.joseekoning.com - www.ibiss.info - www.vivabrasil.nl/brazilian-bites.html ANP Pers Support, het ANP is niet verantwoordelijk voor de inhoud van bovenstaand bericht. ANP Pers Support is een joint venture van het ANP en PR Newswire. Websites · http://www.ibiss.info

Josee Koning wordt gezien als ambassadrice van de Braziliaanse muziek. Na haar studie aan het Amsterdams Conservatorium Na haar studie aan het Amsterdams Conservatorium ging zij vaak naar Brazilië om zich verder te verdiepen in de Braziliaanse muziek en cultuur. Ze was de eerste Nederlandse zangeres die voluit koos voor het Braziliaanse repertoire. Josee Koning toerde in binnen- en buitenland en maakte diverse succesvolle albums. Eind jaren 80 was zij de eerste docent Braziliaanse muziek aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam.

In Rio de Janeiro leerde Josee Koning in 2012 danseres Renata kennen. Dat gebeurde via schrijver/journalist Gijs Wanders. Hij vroeg Josee om hulp bij de research voor zijn vertelvoorstelling Rafels van Rio, die hoort bij het gelijknamige boek dat in juni 2014 verscheen. Zij bezochten ook verschillende projecten van IBISS. Deze 25 jaar geleden door Groninger Nanko van Buuren opgerichte organisatie biedt hulp aan kansarme Brazilianen en werkt in de meest gewelddadige favela’s van Rio de Janeiro. Josee Koning steunt het werk van IBISS al jaren. Zo zong ze diverse malen op benefietavonden en bezocht ze met haar studenten van de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam (begeleid door IBISS) favela’s om daar muziek te maken met achterstandsjongeren.

In favela Vila Cruzeiro ontmoette Josee Koning danseres Renata (28). Gijs Wanders maakte video-opnames van de op muziek van Josee dansende Braziliaanse. Deze zijn nu door editor Ron Beenen – gecombineerd met beelden van Josee Koning in de geluidsstudio in Rio – gemonteerd tot een sfeervolle clip, vanaf 20 juli beschikbaar op YouTube.

Josee Koning: “De tekst van het liedje gaat over een donkere danseres die zό mooi danst dat het pure luxe is om er naar te kijken. Dat geldt bij uitstek voor Renata. Niet alleen vanwege haar prachtig dansen, maar ook omdat zij zich met de hulp van IBISS heeft ontwikkeld tot professionele danseres en nu een voorbeeld is voor jongeren in haar wijk. Ik hoop dat veel mensen É Luxo Só downloaden, zodat we kunnen bijdragen aan het kansen biedende werk van IBISS in de favela’s.”

Josee nam É Luxo Só (in 1957 geschreven door Ary Barroso en Luiz Peixoto) op in Rio de Janeiro in een nieuw, swingend arrangement van Nelson Faria. Behalve door deze Braziliaanse meestergitarist is Josee begeleid door grote Braziliaanse muzikanten als drummer Kiko Freitas, percussionist Armando Marçal, bassist Rômulu Gomes, en de Nederlandse pianist Hans Vroomans.

Josee Koning presenteert de single en de clip van É Luxo Só tijdens Brazilian Bites, een cultureel en literair programma over Brazilië. Daar is ook de voorstelling Rafels van Rio van Gijs Wanders te zien. Brazilian Bites (onderdeel van het Viva Brasil Festival) zondag 20 juli om 14.30 uur in de Kleine Zaal van het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top