vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Zeg NEE tegen de verkoop van plofkippen
Zeg NEE tegen de verkoop van plofkippen

Zeg NEE tegen de verkoop van plofkippen

  • Nederland
  • RED DE AARDE is een petitie gestart tegen de verkoop van plofkippen. Doormiddel van deze petitie willen zij zorgen voor een beter leven voor de kip.
  • photo
  • RED DE AARDE
  • www.aarde.tk
  • tim.chimp.olifant@gmail.com

RED DE AARDE is een petitie gestart tegen de verkoop van plofkippen. Deze petitie is te tekenen op hun website: www.aardeplofkip.tk.

De plofkip heeft een heel slecht leven. Niemand wil zo’n slecht leven hebben. Daarom is het belangrijk dat we allemaal de petitie tekenen. We willen er voor zorgen dat er steeds minder plofkippen zullen worden verkocht!

Plofkippen worden ook wel vleeskuikens genoemd. Hieronder ziet u een paar verschillen tussen plofkippen en biologische kippen:
> Plofkippen worden binnen 6 weken geslacht.
> Biologische kippen worden pas naar een half jaar geslacht.

> Plofkippen wegen ongeveer 2350 gram als ze worden geslacht
> Biologische kippen wegen ongeveer 930 gram als ze worden geslacht.

HET LEVEN VAN EEN PLOFKIP:
Als plofkippen geboren worden komen de beheerders pas na een paar dagen kijken, zodat ze zeker weten dat alle kippen uitgekomen zijn. Aangezien ze dan geen eten en drinken hebben gehad, zijn er al enkele gestorven. De overgebleven kippen worden met duizenden in te kleine stallen gepropt. Maar eerst moet wel de snavel worden afgebrand, zonder verdoving! Nu moeten ze in 6 weken klaar zijn voor de slacht. Aangezien een kip  normaal niet zo snel kan groeien en niet hun hele lijf dit tempo kan volgen, zakt 50% door hun poten. Tijdens deze 6 weken leven ze in hun eigen uitscheidingen, wat brandwonden veroorzaakt. Dan gaan ze naar het slachthuis. Tijdens het vervoer lopen vele nog botbreuken en kneuzingen op, wat een enorme pijn veroorzaakt!!!

Help deze plofkippen en teken de petitie! Ga naar www.aardeplofkip.tk!

Over Tim Huijsmans

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top