dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Zeist Zorgt Wonen & Welzijn het loket voor de gemeente Zeist en omgeving
Zeist Zorgt Wonen & Welzijn het loket voor de gemeente Zeist en omgeving

Zeist Zorgt Wonen & Welzijn het loket voor de gemeente Zeist en omgeving

  • Nederland
  • Vier Zeister ondernemers hebben de handen ineen geslagen om alle woon-, zorg- en welzijnsdiensten vanuit één loket te bieden: Stichting Zeist Zorgt, wonen & welzijn. Het is een uniek totaalconcept in Nederland
  • Logo-Zeist-Zorgt-FB
  • Stichting Zeist Zorgt
  • www.zeistzorgt.nl
  • info@zeistzorgt.nl

Vanuit de Stichting Zeist Zorgt bundelen de Zeistenaren hun jarenlange ervaring in de seniorenmakelaardij, seniorenverhuisdiensten, ondersteuningsdiensten én thuiszorg. ,,Wij ontzorgen senioren op het gebied van wonen en welzijn. Wij organiseren alles in en om het huis,” zegt Gerda Kemp, die al jaren actief is als erkend seniorkeuradviseur/-makelaar. ,,Senioren moeten van de overheid langer blijven wonen in hun eigen huis. Onze makelaardijmodule voorziet onder meer in levensloopbestendig advies: Wij nemen senioren bij de hand om te kijken hoe hun woning levensloopbestendig gemaakt kan worden. Als hun woning daarvoor niet geschikt is, dan zoeken we naar een woning die dat wél is.”

Gerrit-Jan van Ee, partner bij Patist Lettinga en van Ee en al 25 jaar makelaar is in Zeist en daarmee ook ervaring en kunde binnen de makelaardijmodule brengt, vervolgt: ,,Wij doen de aankoop van de nieuwe woning, een eventuele verbouwing, de verkoop van de oude woning en alle overige makelaarsdiensten. Persoonlijk contact is daarbij heel belangrijk.”

Stichting Zeist Zorgt richt zich op de vijf pijlers: makelaardij, thuiszorg, socialezorg, ondersteuningsdiensten en verhuisdiensten. Voor de verhuisdiensten, heeft de stichting de jarenlange ervaring van Martijn Kamerling als zelfstandig zorgverlener en senioren verhuizer in huis. ,,Wij helpen senioren met verhuizen, waarbij we middels het meest uitvoerige verhuispakket zelfs de volledige inrichting van de nieuwe woning bieden. Ook  nemen wij de cliënt op de verhuisdag een dagje mee uit ter ontspanning.”

Henriette Morselt biedt de zorgdiensten. Zij heeft een gecertificeerd thuiszorgbureau, van waaruit ze met kleine teams zorg biedt. Stichting Zeist Zorgt behoudt die kleinschaligheid. ,,Een persoonlijke band opbouwen met cliënten is een absolute voorwaarde voor goede zorg. Daarom werken wij met kleine teams. Het is belangrijk dat mensen dezelfde gezichten zien. De zorg kan geleverd worden vanuit het persoonsgebonden budget, of kan privé ingekocht worden. Wij zijn erkend door de Gemeente Zeist.”

Ook levert de stichting ondersteuningsdiensten. Kemp: ,,Vanaf 1 januari verandert er heel veel vanuit de overheid. Mensen moeten zelf zorg en ondersteuning gaan regelen en betalen. De diensten en zorg die wij leveren zijn aanvullend, betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Wij regelen begeleiders en hulpverleners die bijvoorbeeld samen met of voor de cliënt boodschappen doen. Wij kunnen iemand naar het ziekenhuis brengen, of regelen een huishoudelijke hulp, klusjesman, tuinman, computerhulp, administratieve hulp of kapper aan huis. Dat kan eenmalig of langdurig. Ook hebben wij mensen die de cliënt gezelschap kunnen houden. Wij bemiddelen daarin en zorgen daarbij dat er een klik is tussen de hulpverlener en de cliënt.

Daarnaast richt de stichting zich op sociale betrokkenheid,,Zeistenaren voor Zeistenaren,, en organiseren ze leuke bijeenkomsten voor eenzame ouderen.

T 030-2083002 www.zeistzorgt.nl E info@zeistzorgt.nl

Over Gerda Kemp

www.40pluslounge.nl www.kempmakelaardij.nl

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top