maandag, oktober 18, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Zembro full partner op platform Open Care Connect
Zembro full partner op platform Open Care Connect

Zembro full partner op platform Open Care Connect

  • Nederland
  • Leverancier personenalarm gaat samenwerking aan met KPN en Eurocom Group
  • Zembro
  • service@zembro.com

Zembro heeft een volgende stap gezet in haar expansie in Nederland door partner te worden van het Open Care Connect (OCC)-platform. Met het partnership gaat Zembro de samenwerking aan met de initiatiefnemers KPN en Eurocom Group. Zembro is de eerste partij die niet alleen gebruik zal maken van de kennis en de technologieën die op het platform aangeboden worden, maar die ook haar intelligente horloge via de OCC-partners in de markt gaat zetten.

Zorgondernemer Zembro is bekend geworden als fabrikant van het gelijknamige geavanceerde mobiele personenalarm. De Zembro verbindt het gevoel van veiligheid van de drager met gemoedsrust van de achterban. Het horloge met spreek-luisterverbinding werkt in heel Europa en toont dankzij GPS de locatie van de drager wanneer deze buitenshuis is en de Zembro in alarmstand staat. Met haar horloge faciliteert en stimuleert Zembro samenredzaamheid en het langer zelfstandig thuis wonen. Met de recentelijk gelanceerde Zembro PLUS heeft Zembro een oplossing voor iedere kwetsbaarheidsfase, waaronder een oplossing voor mensen met dementie.

De aansluiting bij het Open Care Connect-platform is een logische stap in de expansiestrategie van Zembro. Op het OCC-platform zal Zembro intensief met haar nieuwe partners samenwerken, onder andere op het gebied van technologische ontwikkelingen, verkoop, implementatie en gebruik.

Samenwerking Open Care Connect
Concreet betekent de samenwerking met OCC dat Zembro haar personenalarmen kan aansluiten op het met de EuroCloud award bekroonde cloud-platform CQ-Net Live en CQ-Net Server van Eurocom. Zorgorganisaties die het Zembro-horloge al inzetten voor hun cliënten kunnen hiervoor voortaan tevens de CQ-Mobile app gebruiken. Recent sloten beide bedrijven al een Open Care Technology-overeenkomst, waardoor ze samen garant staan voor een meerjarige en goede werking van de koppeling tussen hun systemen.

Met de komst van steeds meer kleinschalige projecten en de opmars van slimme technologie bij consumenten thuis is CQ-Net Live nu ook voorzien van koppelingen en tools voor webshops, logistieke processen en business intelligence.

Voor Johan de Geyter, CEO van Zembro, is Open Care Connect belangrijk; niet alleen voor zijn eigen bedrijf, maar zeker ook voor zorginnovatie in het algemeen in Nederland. “Het heeft even geduurd voordat consumenten en bedrijven gewend waren cloud-diensten te gebruiken binnen hun processen. Nu deze gewenning heeft plaatsgevonden, ervaart men ook de grote voordelen ervan. Zo werkt de Zembro dankzij de cloud zowel in een thuissituatie als in een aangepaste zorgomgeving.”

Martijn Schuurmans, CEO van Eurocom Group: “Met CQ-Net Live als basis hebben we het merkonafhankelijke cloud-platform voor Open Care Connect ontwikkeld waarmee we zorgorganisatieshelpen om te standaardiseren, business intelligence toe te passen, en zeker niet onbelangrijk al onze partners maximaal te ondersteunen bij de digitale transitie die volop gaande is in de zorgmarkt in Europa. Alle Open Care Partners krijgen via het platform toegang tot de laatste mogelijkheden op het gebied van wearables, sensoren en ondersteunende clouddiensten vanuit heel de wereld. Open Care Connect helpt ons hier onze innovatiekracht sterk te vergroten zonder grip te verliezen op kwaliteit.”

Wouter Meijer, Product Owner KPN ZorgVrij: “Eurocom is al vele jaren een strategische partner van KPN in de propositie om de kwetsbare groepen in onze samenleving meer autonomie te brengen en de zorginstellingen meer rust en controle te geven in het zorgproces. Met de toevoeging van Zembro binnen het ‘KPN ZorgVrij’ ecosysteem bieden we meer keuzevrijheid, en dit levert directe klantwaarde op”.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top