zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Zijn gay VVV’s nodig om een gay-friendly hotel te vinden?
Zijn gay VVV’s nodig om een gay-friendly hotel te vinden?

Zijn gay VVV’s nodig om een gay-friendly hotel te vinden?

Gay VVV’s komen overal op, maar is het nu echt zo moeilijk een gay-friendly hotel te vinden? Waarom kunnen de normale VVV’s daar niet bij helpen? HolidayCheck ging op onderzoek uit.

Het juiste adres voor de gay vakantieganger

Bodensee, 4 november 2009 – Het is niets nieuws onder de zon, maar gay toerisme is hot de laatste paar maanden. In augustus werd GayTic geopend in de Spuistraat in Amsterdam, vorige maand vond de opening plaats van het Gay Tourist Office in Londens hippe Soho, en ook aan de Tumblingerstrasse in München ben je voor een ‘blije’ vakantie aan het juiste adres.

Geruime tijd is bekend dat de gay-community een belangrijke niche is, met in het algemeen meer eisen waar graag wat meer voor wordt betaald. Logisch dus dat reisorganisaties en toeristische instellingen een graantje mee willen pikken, met als gevolg het ontstaan van gespecialiseerde diensten voor homoseksuelen. De Gay VVV’s schieten als paddenstoelen uit de grond en bieden homoseksuelen alle informatie voor een fabuleus verblijf in één van de bovenstaande steden.

HolidayCheck ging op onderzoek uit en ondervond dat het vinden van een homovriendelijk hotel nog een hele kluif bleek te zijn. Veel hotels vermelden het gay-friendly zijn zelden. Bijvoorbeeld The Scarlet Hotel in Singapore, op de website kan men nergens vinden dat het hier om een gay-friendly hotel gaat. De wetten omtrent homoseksualiteit verbieden dit hier namelijk.

Dichterbij, in Madrids populaire gay-district Chueca vindt u het Room Mate Hotel, ook hier geen enkele verwijzing op de website dat homoseksuelen meer dan welkom zijn. Voor wie regelmatig de Spaanse hoofdstad bezoekt, weet dat een hotel in Chueca zeer gay-friendly is, maar voor degene die wat meer onervaren is, kan het nog een ingewikkelde speurtocht worden.

Ook in Italië is er weinig bekend over het grote aanbod aan homovriendelijke hotels. Italiaanse homoseksuelen kiezen vaker voor een vakantie in het geliefde Gran Canaria. Dit wordt veroorzaakt doordat veel Italianen over het algemeen niet erg tolerant zijn tegenover homoseksualiteit, voornamelijk door de invloed van de paus. In Noord-Italië is er meer sprake van acceptatie, één van de populaire hotels is Albergo Al Sole.

De vraag naar informatie over de homoseksuele scene die een gay VVV kan bieden, is er dus zeker. Echter kan er voor deze informatie niet een plaats vrij worden gemaakt in de bestaande VVV’s? Velen menen dat Europa qua acceptatie helaas tegenvalt, en dat Amsterdam qua gay-vriendelijkheid zelfs achterloopt bij populaire steden in Spanje of de Verenigde Staten. Ofschoon veel gays uiten dat zij goed voor zichzelf op kunnen komen, gaat intolerantie in veel landen of steden nog steeds hand in hand met verboden en zelfs geweld. Daarom kiezen veel homoseksuelen voor specifieke locaties waar er meer diensten en gelegenheden speciaal gericht zijn op hun. De gay VVV’s lijken dus een logisch gevolg hierop. De vraag is of reguliere VVV’s toeristische diensten voor homoseksuelen volledig over willen laten aan de gespecialiseerde VVV’s en zo een duidelijke scheiding ontstaat op het gebied van toerisme.

Op HolidayCheck.nl staat een uitgebreide lijst met verschillende gay-friendly hotels en hotspots. Leuke tips en/of advies kunt u sturen naar info@holidaycheck.nl. Of schrijf een hotelbeoordeling op HolidayCheck.nl.

Over Head Editor

Head Editor of PressCenter.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top