vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Zoekmachine optimalisatie overoptimaliseren
Zoekmachine optimalisatie overoptimaliseren

Zoekmachine optimalisatie overoptimaliseren

  • Nederland
  • Google past regelmatig haar algoritme aan zodat bezoekers de beste zoekresultaten krijgen. De aanpassingen van het algoritme heeft vaak ook invloed op de plaats van je website in Google.
  • Responsive Webdesign Bureau
  • www.responsivewebdesignbureau.nl
  • info@responsivewebdesignbureau.nl

Google past regelmatig haar algoritme aan zodat bezoekers de beste zoekresultaten krijgen. De aanpassingen van het algoritme heeft vaak ook invloed op de plaats van je website in Google. Als je je website over-optimaliseert wordt je hierop afgestraft, maar zolang je technieken gebruikt die zijn toegestaan hoef je je geen zorgen te maken. Hieronder wat interessante punten voor het optimaliseren van je site.

De content

Er is sprake van overoptimalisatie als je te vaak de keywords hebt genoemd waar je op rankt. Als je te vaak deze keywords gebruikt zijn de teksten vaak ook lastig te lezen en vertrekken de bezoekers weer vrij snel van je site. Het is dus zaak om te voorkomen dat de keywords te vaak in je tekst worden genoemd. Als je dat wel doet, zul je door Google bestraft worden in de zin dat je ranking naar beneden gaat.

Google vindt het belangrijk dat de teksten gericht zijn op de bezoekers en niet op de zoekmachine. Het is dus beter wat minder vaak het keyword in de teksten te verwerken en de teksten leesbaar te houden.

Linkbuilding

Er zijn drie verschillende soorten links, namelijk

  • Links naar jouw website
  • Links binnen je website
  • Links in de footer van je website.

Links naar jouw website

Om ervoor te zorgen dat je website hoog in de zoekmachines komt loont het om de link van je website op andere websites te zetten. Dit moeten uiteraard geen spamlink zijn, anders wordt dit afgestraft. Doe in geen geval aan linksruilen, als google hier lucht van krijgt, wordt dit afgestraft. Ook is het zaak dat de links van kwalitatieve sites komen die iets te maken hebben met jouw site. Het is bijvoorbeeld onlogisch om een link over fietsen te plaatsen op een site over zorg.

Links binnen je website

Het komt uiteraard ook weleens voor dat je binnen je website naar een andere pagina van de site verwijst. Uiteraard moet deze verwijzing wel toegevoegde waarde hebben, oftewel moet er sprake zijn van relevante informatie voor de bezoekers. Probeer de link op zo’n natuurlijk mogelijke manier in de tekst te verwerken.

Links in de footer van je website

Veel websites kiezen ervoor om in hun footer verschillende pagina’s te plaatsen waar naar doorgelinkt wordt. Bij de meeste gaat het hier om een contactpagina, algemene voorwaarden enzovoorts. Maar er zijn ook zat websites die die doorlinken via een SEO technische perfecte linktekst. Bij deze sites zal niemand op de link drukken.

Houdt in gedachte: de bezoeker is nummer 1

Doordat Google laatst nog zijn algoritme heeft aangepast is het belangrijk om nogmaals kritisch je content door te nemen. Vooral als je weet dat je site van lage kwaliteit is, gebruikersonvriendelijk en overgeoptimaliseerd. Al deze tips hebben invloed op je ranking in de zoekmachines.

Om er zeker van te zijn dat je een hoge ranking in google krijgt, is het zaak om je bezoeker op nummer 1 te zetten en er dus voor te zorgen dat je teksten en site gebruikersvriendelijk is en de teksten leesbaar.

Interessant: 3 mythes over zoekmachine optimalisatie

En verder

Wil je meer informatie over zoekmachine optimalisatie. Neem dan eens een kijkje op

Zoekmachine optimalisatie No cure, No pay

Over Responsive Webdesign Bureau

Als Zoekmachine optimalisatie (SEO) specialist helpen we ondernemers met het winstgevender maken van hun webshop of website m.b.v. conversie-optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Dagelijks zijn we bezig met de nieuwste ontwikkelingen rondom zoekmachine marketing.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top