dinsdag, november 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Zorg voor Ouderen met Kanker moet veranderen
Zorg voor Ouderen met Kanker moet veranderen

Zorg voor Ouderen met Kanker moet veranderen

  • Nederland
  • Van alle kankerpatiënten is maar liefst 60% ouder dan 65 jaar. De zorg voor deze patiëntengroep laat nog wel eens te wensen over. Met e-Learning willen IKNL, GeriOnNe en Atricare de zorg voor ouderen met kanker in Nederland per direct verbeteren.
  • Geriatrische Oncologie - Atricare
  • Atricare
  • www.atricare.nl
  • brit.ernest@atrivision.com
  • Voor high res. materialen, demo's en vragen kunt u terecht bij Contact: Brit Ernest (Marketing & Communicatie) Telefoon: 033-7508740 e-Mail: brit.ernest@atrivision.com
  • Logo Atricare

IKNL, GeriOnNe en Atricare zetten e-Learning in om zorgprofessionals bij te scholen 

AMERSFOORT, 30 juli 2014 – Van alle kankerpatiënten in Nederland is maar liefst 60% ouder dan 65 jaar en de verwachting is dat deze patiëntengroep alleen nog maar groter zal worden. Tussen 2011 en 2020 zal het aantal 65-plussers met kanker met ruim 30% toenemen, tegenover een groei van 5% voor jongere patiënten. Tijd om in actie te komen, zeggen Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), de stichting Geriatrische Oncologie Nederland (GeriOnNe) en Atricare. Samen hebben zij een e-Learning module ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg voor ouderen met kanker te verbeteren.

65-plussens met kanker hebben andere zorg nodig dan jongere patiënten

Ouderen met kanker behoeven andere zorg dan jongere patiënten als het gaat om het inventariseren van risicofactoren,  het vaststellen van geriatrische verpleegkundige diagnoses, het herkennen van specifieke klachten zoals een delier of dementie. Zorg die in de praktijk nog wel eens te wensen overlaat. Ook de communicatie en omgang met een oudere patiënt vraagt om een andere aanpak.

E-Learning om kwaliteit van zorg te verbeteren

E-Learning heeft aangetoond een goede methode te zijn om zorgprofessionals op een effectieve manier bij te scholen. ‘De keuze voor het ontwikkelen van een e-learning module speciaal bedoeld voor oncologieverpleegkundigen was dan ook snel gemaakt’, aldus Thera van de Pol, deskundigheidsbevorderaar bij IKNL. ‘Samen met GeriOnNe en Atricare zijn wij gekomen tot de e-Learning moduele ‘Geriatrische oncologie: de verpleegkundige praktijk’. ‘Op deze manier zetten wij gezamenlijk een eerste stap in het verbeteren van de zorg voor ouderen met kanker in Nederland.’

Geriatrische oncologie: de verpleegkundige praktijk

Binnen de e-Learning module ‘Geriatrische oncologie: de verpleegkundige praktijk’ leidt de casuïstiek de cursist door de leerstof, waarbij gebruik gemaakt wordt van actuele onderzoeken en theorie. Door drie oudere patiënten centraal te stellen wordt een directe koppeling gemaakt met de praktijk. Thema’s die aan bod komen zijn: beeldvorming, risicofactoren, preventie, delier, depressie, dementie, kwetsbaarheid, meetinstrumenten en communicatie. Door middel van keuzevragen, multiple choise vragen en videomateriaal krijgt de cursist op een flexibele, snelle en effectieve manier de leerstof tot zich.

‘Met deze e-Learning module geven wij oncologieverpleegkundigen concrete handvaten om  de zorg voor ouderen met kanker direct te verbeteren.’ aldus Van de Pol.

De module Geriatrische Oncologie: de verpleegkundige praktijk kost €39.95 en is alleen verkrijgbaar via www.atricare.nl. Bekijk de demo-video van de e-Learning module.  

Over IKNL

Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is het kennis- en kwaliteitsinstituut voor professionals en bestuurders in de oncologische en palliatieve zorg. Hun doel: de oncologische en palliatieve zorg continu te verbeteren.  IKNL benadert preventie, diagnose, behandeling, nazorg en palliatieve zorg als een keten waarin de patiënt centraal staat. Om kwalitatief goede zorg te waarborgen, kijken zij zowel naar de inhoud als de organisatie van de zorg binnen en tussen zorginstellingen. 

Voor meer informatie over IKNL kijk op: www.iknl.nl.

Over GeriOnNe

GeriOnNe is een landelijke stichting, die aandacht vraagt voor de specifieke problematiek van oudere kankerpatiënten en zich inzet om de zorg voor deze groep te verbeteren. De stichting is in 2004 opgericht en bestaat uit een grote groep professionals; medici en paramedici afkomstig uit de oncologische en de geriatrische zorg. Het doel van de stichting GeriOnNe is: het optimaliseren van de kwaliteit van zorg voor oudere patiënten met kanker en alles wat hiermee in verband staat of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Voor meer informatie over GeriOnNe kijk op: www.gerionne.nl

Over Atricare
Atricare, onderdeel van Atrivision, is een productlijn voor e-Learning in de zorgsector. De Atricare oplossingen zorgen dat zorgprofessionals gegarandeerd gekwalificeerd zijn en blijven. Door een combinatie van praktijkgerichte e-Learning en Learning Management Software (LMS) verbetert de kwaliteit van medisch handelen aantoonbaar. Atricare biedt een laagdrempelige leeroplossing die op maat ingericht kan worden binnen iedere organisatie.

Voor meer informatie over Atricare kijk op: www.atricare.nl.

Over Atricare

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top