maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Zorgeloze akoestiek en thermisch comfort in Villa Rosa
Zorgeloze akoestiek en thermisch comfort in Villa Rosa

Zorgeloze akoestiek en thermisch comfort in Villa Rosa

  • Belgie
  • Het nieuwe woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden opende onlangs de deuren. Het lumineus en strak vormgegeven woonzorgcentrum ademt door een goed doordachte indeling, het gebruik van kleuraccenten en innovatieve materialen pure luxe en comfort uit.
  • _MG_4340
  • Sonogamma
  • www.sonogamma.com
  • info@sonogamma.com
  • _MG_4340

Het nieuwe woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden opende onlangs de deuren. Het door groen omgeven verzorgingscomplex telt 145 serviceflats, verdeeld over vijf eenheden. Villa Rosa is toegankelijk voor zowel valide als zorgbehoevende ouderen en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Bovendien combineert het heel uniek ouderenzorg met kinderopvang.

Het jonge Antwerpse architectenbureau Van Belle & Medina ontwierp een opvallend gebouw waarbij de ouderenzorg geïnspireerd en gestimuleerd wordt door de omliggende natuur. Het gebouw valt op door haar roze kleur, die verwijst naar de bloesems van de appel- en kersenbomen in de tuin én naar het rooskleurige stadhuis op de Grote Markt. De architect vond zijn inspiratie bij de zachte pasteltinten van de Franse impressionistische kunstschilder Claude Monet.

De sereniteit die de architect in zijn ontwerp wist te leggen werd doorgetrokken in het interieur.

Het lumineus en strak vormgegeven woonzorgcentrum ademt door een goed doordachte indeling, het gebruik van kleuraccenten en modern doch functioneel meubilair van Fritz Hansen een warme huiselijke sfeer uit waardoor zowel jong als oud zich hier thuis voelt.

In de gezellige gemeenschappelijke ruimte koos de architect voor de aankleding van het plafond voor BASWA Cool, een akoestische marmerzandpleister met thermische activatie door middel van een onzichtbaar ingewerkt capillair systeem. Dit uniek microporeus stucwerk met zijn voegloos, strak en glad oppervlak neemt hinderlijke nagalm weg en beheerst tegelijkertijd de kamertemperatuur zonder optisch het ruimteconcept te verstoren. BASWA Cool is bovendien geruisloos, tochtvrij en geeft een aangename uniforme stralingskoelte af waardoor het uiterst geschikt is voor gebruik in collectieve ruimtes waar thermisch en akoestisch comfort belangrijk zijn. De hoge energieprestaties en de uitstekende breedbandige geluidsabsorptie van het akoestische systeem bieden een maximaal comfort voor zowel bewoners als werknemers.

 

Project Verzorgingstehuis Villa Rosa, Sint-Truiden

Architecten Van Belle & Medina bvba

BASWA Verwerker Muis Akoestiek

Product BASWA Cool

Over Sonogamma

Sonogamma levert hoogwaardige producten en akoestische oplossingen voor een optimaal comfort op maat van elk project. Onze producten en oplossingen staan garant voor een geslaagde akoestiek.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top