vrijdag, oktober 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Zorgeloze vakantiedag in KinderResto Schilderswijk
Zorgeloze vakantiedag in KinderResto Schilderswijk

Zorgeloze vakantiedag in KinderResto Schilderswijk

  • Nederland
  • Organisaties die zich inzetten voor kinderen in armoede slaan de handen ineen.
  • Resto VanHarte
  • http://www.restovanharte.nl
  • info@restovanharte.nl

28 juni 2013- Zondag 7 juli beleven zeventig Haagse kinderen een zorgeloze vakantiedag met sport, spel, dans en lekker, gezond eten in KinderResto Schilderswijk. Het gratis evenement is bedoeld voor kinderen die deze zomer niet op vakantie kunnen en wordt georganiseerd door Resto VanHarte en zes andere organisaties die zich zorgen maken over het stijgend aantal kinderen dat opgroeit in armoede. De actie is een direct gevolg van de samenwerking van de organisaties en volgt op het aanbieden van het ‘Pact voor kinderen in armoede’ aan de Kamercommissie SZW.

Een saaie julimaand

“Van twee uur ‘s middags tot zeven uur ‘s avonds staan de deuren van het KinderResto open voor kinderen uit de wijk. Het gaat veelal om kinderen in armoede, die deze zomer niet op vakantie gaan. Twee dagen later begint de vastentijd, de ramadan. Dat betekent dat veel ouders de hele maand juli overdag vasten en er geen bijzonder activiteiten worden ondernomen. Voor de kinderen is dat een saai vooruitzicht. We willen ze een fijne dag aanbieden, met sport, dans, spel en heerlijk gezond eten”, aldus Restomanager Ben Lachhab.

Armoede oorzaak van sociale uitsluiting

Nederland staat in de top 10 van rijkste landen ter wereld. Toch groeien 1 op de 9 kinderen op in armoede (Bron: Kinderombudsman 2013). Deze kinderen worden elke dag geconfronteerd met geldgebrek. Deze kinderen zijn geen lid van de sportvereniging, krijgen geen muziekles, geen bijles, geen verjaardagen en nemen geen vriendjes mee naar huis. Sommigen gaan zelfs zonder eten naar school! Opgroeien in armoede is een belangrijke oorzaak van sociale uitsluiting en achterstand.

Zeven organisaties tekenden Pact voor kinderen in armoede

Het ‘Pact voor kinderen in armoede’ werd onlangs aangeboden aan de vaste Kamercommissie SZW. Deze commissie buigt zich over de besteding van Euro 20 miljoen voor bestrijding van armoede in Nederland. In de petitie wordt opgeroepen om de middelen ook door te geven aan organisaties die samenwerken met gemeenten. Hierdoor kunnen op korte termijn meer kinderen in armoede worden geholpen. De organisaties die het Pact voor kinderen in armoede ondertekenden zijn, naast Resto VanHarte, Stichting Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds Nederland & Jeugdcultuurfonds Nederland, Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Jarige Job en Voedselbanken Nederland.

Rapport Kinderombudsman

Kinderombudsman Dullaert adviseert gemeenten om een kindpakket samen te stellen. Dat moet dan bestaan uit noodzakelijke behoeften aangevuld met vouchers voor bijvoorbeeld winter- en zomerkleren, lessen voor een zwemdiploma, een wekelijkse sportactiviteit of een voucher voor een maaltijd met activiteit bij een KinderResto.

KinderResto’s

In de KinderResto van Resto VanHarte leren kinderen behalve lekker en gezond koken, ook veel over verse producten en gezonde voeding. Daarnaast leren de kinderen elkaar en elkaars cultuur kennen. In de Resto’s kunnen kinderen zonder hun ouders uit eten gaan of koken voor hun ouders. Maar ook tafelmanieren en kennismaken met gerechten van andere culturen horen daarbij. Na het eten gaan de kinderen samen schilderen, naar de bibliotheek of naar het museum. Dat zijn activiteiten die vaak nieuw voor ze zijn.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top