vrijdag, mei 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / ZTE en Telenet geven aanzet tot 5G-innovatie met opening Innovation Centre
ZTE en Telenet geven aanzet tot 5G-innovatie met opening Innovation Centre

ZTE en Telenet geven aanzet tot 5G-innovatie met opening Innovation Centre

  • Belgie
  • Telenet opende vandaag, samen met onder meer ZTE, een innovatiecentrum in Brussel. Ming Xiao van ZTE, zei bij deze gelegenheid dat het innovatiecentrum de aangewezen plaats is voor Telenet, ZTE en hun partners om hun nieuwste en toekomstige technologie te tonen.
  • belgaimage-128062944-full_cropped 20%
  • ZTE
  • zte.com.cn
  • mireille.sampimon@axicom.com

ZTE Corporation, een grote internationale leverancier van zakelijke en consumententechnologie voor het mobiele internet, maakt bekend dat Telenet zijn nieuwe Innovation Centre in Brussel heeft geopend. In deze faciliteit test Telenet nieuwe technologie op het gebied van connectiviteit, entertainment, diensten met toegevoegde waarde en klantenervaringen. Partners krijgen daarnaast de mogelijkheid om tests in het kader van hun projecten uit te voeren met behulp van technologie van Telenet en een beroep te doen op de knowhow van Telenet. Het Telenet Innovation Centre zal daarnaast dienstdoen als expertise- en innovatiecentrum voor de Liberty Global Group.

Het Innovation Centre van Telenet werd vandaag geopend in de aanwezigheid van Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post. ZTE is sinds 2015 partner van Telenet voor de uitrol en upgrade van het BASE-netwerk. Als belangrijkste infrastructuurpartner voor dit netwerk zal ZTE samen met Telenet tests uitvoeren ter voorbereiding op de introductie van 5G in België. In het zojuist geopende Innovation Centre zijn de laatste 5G-netwerkcomponenten en antennes al geïnstalleerd.

Als hoofdsponsor was ZTE nauw betrokken bij de implementatie van het Innovation Centre. Het deelt met Telenet de wens om een pioniersrol in 5G-innovatie te vervullen om de telecommunicatiesector naar een hoger peil uit te tillen. Tijdens de opening van het Innovation Centre presenteerde ZTE zijn innovatieve apparatuur. Zijn live demo van Smart Parking viel zeer in de smaak bij de aanwezigen.

Het nieuwe Innovation Centre van Telenet staat in het teken van innovatie door samenwerking. Het is een plek waar experts van Telenet en andere partijen een beroep kunnen doen op uiterst geavanceerde vaste en mobiele breedbandtechnologie voor het testen van nieuwe producten, diensten, applicaties en prototypes die passen binnen de strategische plannen en ambities van Telenet.

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post: “Met het nieuwe Telenet Innovation Centre kan het actieplan Digital Belgium ervaring op doen met 5G. Dit biedt startups en de universitaire wereld een innovatievoorsprong bij de ontwikkeling van nieuwe diensten op basis van deze technologie. Het is fantastisch dat België een sleutelrol in de ontwikkeling van 5G vervult.”

Over AxicomBNL

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top