woensdag, januari 27, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Zweden wil Nederlandse artsen
Zweden wil Nederlandse artsen

Zweden wil Nederlandse artsen

  • Internationale
  • De Zweedse gezondheidszorg is op zoek naar Nederlandse artsen. Er worden zelfs gratis cursussen en diensten aangeboden door bijvoorbeeld Zweedse wervingsbureau Exemplaar.
  • Exemplar AB
  • www.exemplar.nl
  • heico.basten@exemplar.se

Diverse bedrijven en instellingen uit Zweden komen naar Nederland in de hoop Nederlandse artsen te kunnen werven.  De Zweedse gezondheidszorg moet jaarlijks 1100 artsen werven om de zorgsector in de toekomst te kunnen blijven voorzien.

Eén van die bedrijven is het Zweedse bureau Exemplaar dat zelfs een opvallend uitgebreid pakket aan gratis diensten aanbiedt aan Nederlandse medisch specialisten.

Op de komende Emigratiebeurs, 8 en 9 februari 2014 in Houten, zijn diverse regio’s en bedrijven uit Zweden aanwezig om in contact te komen met Nederlandse artsen. Nederlandse artsen zijn erg gewild. De opleiding die ze genoten hebben sluit goed aan en de taal- en cultuurverschillen zijn relatief klein. Nederlanders passen zich goed aan, willen integreren en vestigen zich tevens voor langere tijd.

Het Zweedse wervingsbureau Exemplaar AB probeert het de Nederlandse arts zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken door medisch specialisten een groot aantal gratis diensten aan te bieden. Zo krijgen geschikte kandidaten een gratis taalcursus en een cursus in de Zweedse cultuur en samenleving aangeboden. Verder kan de arts kosteloze hulp en begeleiding verwachten bij het vinden van een huis, baan voor partner, kinderopvang, en de zorg voor de registratie in het Zweedse register. Alle kosten voor de reis en het verblijf tijdens een sollicitatiegesprek als ook de verhuiskosten worden vergoedt. Het bedrijf heeft hiervoor speciaal een Nederlandstalige medewerker in dienst

Veel vraag is er naar o.a. huisartsen, psychiaters, pathologen, radiologen. Per regio kunnen ook tekorten aan andere specialismen zijn. Er wordt terdege opgeleid in eigen land maar dat voorziet nog niet de behoefte voor de komende jaren. Alleen al in de eerste lijn zorg zijn 1400 artsen nodig.

Doelgroepen voor de Zweedse gezondheidszorg zijn o.a. jonge specialisten die zonder werk zijn en daarmee riskeren hun bevoegdheid te verliezen, artsen die een nieuwe stap in hun carrière willen maken, als ook artsen met emigratie interesse.

Over Exemplar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top