maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Zwembadplein: Sporten in het zwembad
Zwembadplein: Sporten in het zwembad

Zwembadplein: Sporten in het zwembad

  • Nederland
  • Je kunt diverse sporten beoefenen in het water. De meeste van deze sporten zijn erg goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!
  • Zwembadplein
  • k.aarts@scherponline.nl

Zwemmen is zeer gezond voor je. Dat komt mede doordat de weerstand van het water ervoor zorgt dat je goed je spieren traint zonder dat je ze zwaar belast. Daarom wordt er ook vaak een zwembad gebruikt bij revalidatie. Wil je intensief sporten in het zwembad? Zoek dan een openbaar zwembad op die ruimte heeft voor de sport en een goede zwembadpomp. Zo wordt het water schoongehouden.

Waterpolo

Een van de bekendste sporten in het water is waterpolo. Waterpolo is een soort handbal in het water. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door een bal in het doel van de tegenstander te gooien. Elk doelpunt staat voor één punt en aan het einde van de wedstrijd die uit vier rondes bestaat, heeft het team met de meeste punten gewonnen. Elke periode bestaat uit 3 tot 8 minuten, afhankelijk van het wedstrijd niveau. De teams zijn met zes veldspelers en één keeper relatief klein en de spelers dragen allemaal bescherming. Een oorbeschermer, toque en bitje zijn veelvoorkomende beschermingsmaatregelen.

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen kent vele vormen. Zo kun je korte afstanden (25 meter) of lange afstanden (50 meter) zwemmen, vlinderslag of open water zwemmen. Elke vorm vereist zijn eigen kracht en inzicht, al zijn er genoeg all-round zwemmers die op meerdere afstanden uit kunnen blinken in het water. Zo zijn er ook vaak individuele succesvolle zwemmers lid van het nationale estafette team.

Aquarobics

Als men denkt aan aquarobics denken ze vaak meteen aan senioren of een vakantie in Turkije. Feit is dat deze sport zeer intensief kan zijn en erg goed is voor het lichaam. Zoals eerder al vermeld kan je door het uitoefenen van een watersport een optimaal spiereffect kweken met een minimale inspanning. Daarom is deze sport ideaal voor ouderen en mensen op vakantie die lekker willen ontspannen.

Over Anette

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top