Clicky

vrijdag, 2 juni 2023
Webhosting Cloud86
HomeKunst & CultuurKoninklijke Nederlandse Munt overhandigt herdenkingsmunt voor 100 jaar Warner Bros

Koninklijke Nederlandse Munt overhandigt herdenkingsmunt voor 100 jaar Warner Bros

Julian Moon, Hoofd Consumentenproducten EMEA & Azië-Pacific, Warner Bros. Discovery Consumentenproducten, heeft gisteren de eerste munt ontvangen voor 100 jaar Warner Bros. tijdens het Candlelight Concert in Amsterdam. De munt is een eerbetoon aan de films, muziek en iconische momenten die Warner in haar 100-jarig jubileum heeft voortgebracht. De Koninklijke Nederlandse Munt slaat de herdenkingsmunt in opdracht van de Centrale Bank van Malta.

‘Candlelight: 100 jaar Warner Bros.’ is een internationale reeks van concerten, gegeven ter ere van de iconische films, muziek en onvergetelijke momenten van Warner Bros. De filmstudio viert in 2023 maar liefst 100 jaar aan storytelling dat publiek over de hele wereld al sinds 1923 vermaakt. Warner Bros. heeft door de jaren heen samengewerkt met de meest inspirerende vertellers. Dit heeft geresulteerd in een eeuw aan iconische verhalen vol boeiende personages, wonderlijke werelden en memorabele momenten.

Het verhaal van Warner Bros.

Warner Bros. wordt opgericht door Albert, Sam, Harry en Jack Warner op 4 april 1923. Vandaag de dag is de studio een verzameling van de meest succesvolle merken ter wereld en heeft inmiddels wereldberoemde films op zijn naam staan. De studio staat vooraan als het gaat om ontwikkelingen in de filmindustrie. Warner Bros. staat aan de basis van de meest diverse verhalen en wereldberoemde franchises, waaronder Looney Tunes, Wizarding World, DC, Friends en meer.

Ontwerp en oplage

De Malta 5 euro 2023 ‘Warner Bros 100 jaar’ komt in de vorm van een Warner Bros. logo: een van de eerste logo’s die werd gebruikt. Dit bekende Warner Bros. schild heeft een duidelijke zwarte omtrek. Aan de bovenkant van het schild is een afbeelding van het voormalig Warner Bros. gebouw te zien. De keerzijde van het schild bevat het wapen van de Centrale Bank van Malta.

De 100 jaar Warner Bros. herdenkingsmunt kan direct worden besteld op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt.

BedrijfKoninklijke Nederlandse Munt Nederland
Websitehttps://www.knm.nl/
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertentie -
Webhosting Hostinger

Populair